Завршени тротоари у Селу Лајковац

Завршена је изградња и асфалтирање обостраних тротоара у улици Надежде Петровић, кроз Село Лајковац. Почетком септембра започети су радови, а „Шумадија пут“, их је завршила у уговореном року од 90 календарских дана. Дужина тротоара је 1.100 метара, вредност пројекта је 18 милиона динара са ПДВ -ом. 

Председник општине Андрија Живковић подсетио је да се на изградњу тротоара у Селу Лајковцу чекало преко деценију и по:

– Први део тротоара урађен је далеке 2006. или 2007. године, тако да се преко 15 година чекало на завршетак другог дела у дужини од 1.100 метара. Обострани тротоари су јако битни, пре свега за безбедност свих учесника у саобраћају у овом делу Лајковца, а поготово због основне школе коју ове године похађа више првака него претходне. У склопу изградње тротоара је и саобраћајна сигнализација у зони школе. Сви људи из Села Лајковца који гравитирају Лајковцу моћи ће неометано и безбедно да се крећу. Трудили смо се да обухватимо цело насеље, тако да тротоари у наставку пролазе и кроз ромско насеље.

Радна јесен у општини Лајковац отпочела је управо дуго чеканом изградњом тротоара у Селу Лајковцу, првим уговореним послом на уређењу комуналне инфраструктуре за ову буџетску годину.