Железничар дочекује Јединство у првом мечу полуфинала Купа Србије

Прве утакмице полуфинала 57. Купа Србије 2022/2023. у конкуренцији одбојкашица одиграће се у уторак и среду, 6. и 7. децембра. Утакмица Партизан Ефбет – Уб биће одиграна вечерас од 18 часова, док ће Железничар дочекати Јединство из Старе Пазове у среду 7. децембра од 19 часова. Реванш мечеви ће се одиграти 27. или 28. децембра.

Слободно се може рећи да је ово најзначајнији дуел за ОК Железничар у првом делу сезоне.

Према тренутним играма оба тима овај двомеч представља „финале пре финала“. За Жељу долази у правом тренутку, када је екипа у успону форме и забележила је шест узастопних победа. Али, у госте долази једини непоражени суперлигаш, увек квалитетно Јединство из Старе Пазове, предвођено дугогодишњим тренером Јовом Цаковићем. Једини пораз у сезони наше одбојкашице доживеле су управо од Јединства.

Дакле, биће то квалитетна и узбудљива одбојка, у којем подршка са трибина може бити значајан мотивациони фактор. Зато позивамо Лајковчане да у среду увече испуне Спортску халу у што већем броју, уживају у одличној одбојци и пруже праву подршку нашим одбојкашицама. Добродошла би убедљивија победа, јер изуетно може бити битна разлика у сетовима и поенима,  с обзиром да се не игра трећа утакмица.

По пропозицијама Купа Србије у полуфиналу се играју две утакмице. У случају да противници имају по једну победу, финалисту одређује бољи сет количник из одиграних утакмица, односно бољи поен количник из сваке утакмице појединачно, уколико је сет количник исти. У случају да се на овакав начин не може одредити финалиста, игра се додатни “златни сет”, који одређује коначног победника полуфинала.