Железничар финалиста Купа Србије!

Према очекивањима, одбојкашице Железничара биће у прилици да у марту следеће године бране трофеј који припада победнику Купа Србије. Вечерас су у Спортској хали Лајковац, у узвратном полуфиналном сусрету, савладале ТЕНТ идентичним резултатом као у Обреновцу – 3:0 (25:19, 25:12, 25:18). Са две убедљиве победе Лајковчанке су се пласирале у финале Купа Србије, где их очекује Црвена звезда, која је раније елиминисала Уб.Поново је компактни тим Бранка Ковачевића доминирао у свим сегментима игре, а одлично поентерско вече имале су Барбара Батинић са 19 и Јована Миросављевић са 17 поена. Млада Вања Ивановић, којој тренер Ковачевић све чешће даје прилику, освојила је 7 поена, Милојевић 5, Узелац 3 и Перовић 2. Гошће су равномерно распоредиле поене, а по 6 су освојиле Сашка Ђуровић и Сара Царић.
Ако смо добро рачунали, ово је 11 узастопна победа Железничара, који јако добро изгледа на паркету и делује да без већих проблема остварује овако добре резултате. Куриозитет вечерашње утакмице јесте 11 асова за Жељу.
Већ у суботу у Лајковцу наше одбојкашице играју један од најбитнијих мечева у првенству (не рачунајући плеј-оф), јер у госте долази првопласирано Јединство из Старе Пазове. Победом од 3:0 или 3:1 Железничар ће преузети прво место на табели.