Железничар и Задругар настављају с победама

Фудбалски клубови Железничар и Задругар настављају с победама у Колубарско-мачванској зони. У 18. колу Жеља је на свом стадиону савладао мионичку Рибницу са 1:0, а Задругар победио Борац у Лешници чак са 3:0. Мачва и Железничар деле прво место са по 41 бодом, с тим што екипа из Богатића има победу више и бољу гол-разлику. Водећи двојац и даље прати ваљевски Раднички са три бода мање, у овом колу победио је Осечину на гостовању са 6:3. Задругар је направио велики скок на табели и сада је четврти са 27 бодова, следи Брезовица са 26, Борац из Лешнице и Рађевац са 25, Дивци са 24 итд.
У мечу против Рибнице Железничар је био све време надмоћан, али неефикасан у завршници. Гости практично нису створили озбиљну прилику за гол. Једини погодак постигао је Станојевић у 65. минуту, лопту је пласирао у гол са десетак метара, после паса Прокића.
Задругар је у Лешници показао да је тренутно квалитетнији и уигранији тим, заслужено је убедљиво победио. Док је Борац, који је наставио распродају велике јесење залихе бодова, пропустио пар добрих прилика, лајковачки зелено-бели наставили су са ефикасним пролећним играма. Голове су постигли Бранковић у 69. и 83. минуту и Томић у 92.
У следећем колу, у недељу 21. априла од 16 часова, Жеља гостује Рађевцу, који игра променљиво овог пролећа. У суботу 20. априла Мачва дочекује Борац, а ваљевски Раднички неугодну Брезовицу. Задругар у суботу од 16 часова дочекује Врело Спорт, које бележи знатно лошије резултате него у јесењем делу првенства.