Железничар лако са Новим Садом, Узелац најбоља одбојкашица у јануару

Према очекивању, лајковачке одбојкашице вечерас су пред својом публиком лако и убедљиво савладале Нови Сад са 3:0, по сетовима 25:13, 25:12 и 25:11. Пред почетак утакмице уприличена је мала свечаност на којој су Александри Узелац уручена признања као најбољој одбојкашици у јануару.

Драгомир Герасимовић, делегат Суперлиге Србије, предао је Александри трофеј намењен најбољој одбојкашици у јануару, а Александар Јањић, директор филијале Ваљево Банке Поштанска штедионица, генералног спонзора одбојкашких лига у Србији, чек на 500 евра.

Узелац је најбољи сервер лиге, а налази се међу најбољим одбојкашицама домаћег првенства у још неколико статистичких категорија.

Александра је била и најефикаснија у вечерашњој утакмици са 15 поена, Вања Ивановић освојила је 12, Кубанка Розалес 10, Мина Станојевић 7 итд. Тренер Бранко Ковачевић вечерас је пружио прилику свим одбојкашицама и скоро све су освојиле поене.

Остали резултати 17. кола: Спартак – Црвена звезда 0:3, Инђија – Партизан Ефбет 1:3, Срем – Уб 0:3 и Јединство – ТЕНТ 3:0. Омладинац – АС Батајница играју у недељу.

Железничар је први са 16 победа и 46 бодова, колико има и Јединство са утакмицом више одиграном, Црвена звезда 14, Уб 13, ТЕНТ 11, а Спартак девет победа.

У следећем колу Железничар очекује врло важан меч у Београду са Црвеном звездом, а затим још један дерби: у Спортску халу стиже велики ривал из комшилука – Уб.