Железничар максималним резултатом победио Раднички

Одбојкашице Железничара нису вечерас дозволиле изненађење какво је Раднички Бластерс приредио Јединству, тако да су у првој утакмици 17. кола Суперлиге Србије савладале београдску екипу са 3:0, по сетовима 25:18, 25:21 и 26:24.

Појачани Раднички је пружио добар отпор, поготово у трећем сету. У том периоду игре гошће су биле највећим делом у вођству, да би састав Бранка Ковачевића сустигао разлику, добио сет са 26:24 и ставио тачку на ову утакмицу. Жеља је доминирао у блоку и имао осам ас сервиса наспрам једног са стране Радничког.

Поене за „дизелку“ освојиле су: Томић и Велтман по 9, Милојевић 7, Ивановић и Копривица по 6 и Жакић 3. Код Београђанки најефикасније су биле Древњок са 12 и Цеазар са 9 поена.

Осталe утакмице 17. кола играју се у суботу и недељу и у њима се састају: Партизан Ефбет – Клек, Уб – Спартак, Срем – Црвена звезда, Јединство – Инђија и Омладинац – ТЕНТ.

Железничар је на трећем месту са 13 победа. Црвена звезда на четвртом месту има победу мање, али сутра игра свој меч у Сремској Митровици.