Железничар наступа у Купу CEV у немачком Шверину

Одбојкашице Железничара одиграће први меч шеснаестине финала Куп CEV 2023. у Немачкој. Шверин ће дочекати Лајковчанке у среду 14. децембра од 19 часова. Реванш утакмица ће се одиграти у среду 21. децембра од 19 часова у Хали спортова у Лајковцу.

Жеља ни ове године није имао среће приликом жреба јер је извукао једног од јачих противника, а подсећамо да је прошле године елиминисан у првом колу од прејаког турског Езачибашија.

Одбојкашки клуб из источног дела Немачке је након уједињења освојио 11 титула првака и пет пута био победник националног купа. Последњу титулу у првенству Немачке освојили су 2017. године.

По пропозицијама CEV, за победе од 3:0 и 3:1 победник добија 3 бода. Уколико се меч заврши резултатом 3:2, победник добија 2, а поражени 1 бод. Уколико обе екипе имају исти број победа и бодова, о укупном победнику одлучује “златни сет”, који се игра одмах по завршетку друге утакмице. “Златни сет” се игра до 15 поена.

Победник двомеча Железничар – Шверин играће у осмини финала Купа CEV 2023. против победника дуела Бимал Јединство Брчко (БИХ) – Свијетелски Бекешчаба (Мађарска).