Железничар се пласирао у осмину финала Купа ЦЕВ

Упркос синоћном поразу пред својом публиком од екипе Кралово Поле из Брна, одбојкашице Железничара из Лајковца пласирале су се у осмину финала Купа ЦЕВ. Меч у Хали спортова Лајковац завршен је резултатом 3:2 за Чехиње, али захваљујући победи од 3:1 пре седам дана у Брну наш тим се пласирао у следећу рунду такмичења.

Железничар ће у осмини финала играти против италијанског Кјерија, 29. новембра у Лајковцу и 6. децембра у Торину. Кјери је прошлогодишњи освајач Челенџ купа и знатно јачи противник од чешке екипе.

Реванш утакмица која је трајала нешто мање од два сата, пред око 600 гледалаца, завршена је резултатом 3:2 за Кралово Поле, а по сетовима се кретала овако: 25:20, 17:25, 25:12, 20:25 и 15:13.

Имајући у виду исход првог сусрета, очекивао се лакши посао за Лајковчанке у реваншу, али очигледно да тим из Чешке није тако мислио. Пружиле су знатно бољу игру него у првом мечу, било је забрињавајуће када су водиле са 2:1, али када је састава Бранка Ковачевића добио четврти сет лакнуло је свима у хали. После тога била је само ствар престижа ко ће добити тајбрек и утакмицу.

Малина Терел, искусна Американка, освојила је највише поена за Железничар – 21. По 10 поена освојиле су Зеленовић и Филиповић, Томић 7, Жакић 5, Милојевић 4 итд.

По пропозицијама ЦЕВ, за победе од 3:0 и 3:1 победник добија 3 бода. Уколико се меч заврши резултатом 3:2, победник добија 2, а поражени 1 бод. Уколико обе екипе имају исти број победа и бодова, о укупном победнику одлучује “златни сет”, који се игра одмах по завршетку друге утакмице. “Златни сет” се игра до 15 поена.

ФОТО: Сајт ЦЕВ