Железничар у среду дочекује ТЕНТ у реваншу полуфинала Купа Србије

Одбојкашице Железничара, актуелне победнице Купа Србије, на најбољем су путу да бране овај трофеј. У среду од 19 часова у Спортској хали Лајковац играју реванш утакмицу полуфинала против ТЕНТ-а из Обреновца. Лајковчанке имају велику предност јер су први сусрет у Обреновцу добиле са 3:0, тако да им је вечерас довољно да освоје један сет.Свакако да се од Железничара, који већ дуже време не зна за пораз, очекује да обрадује навијаче још једном победом. Ове сезоне тим Бранка Ковачевића прилично лако добија мечеве са Обреновчанкама, али су и оне у успону форме, посебно мотивисане последњом првенственом победом против Црвене звезде и пласманом у четвртфинале Купа изазивача.
Први финалиста Купа Србије познат је још од прошле среде, то је Црвена звезда, која је добила Уб и у другом мечу са 3:1. Са потпуно утемељеним оптимизмом очекујемо да наше девојке буду други финалиста, а то треће финале за Жељу играће се следеће године (обично је то у марту).
По пропозицијама Купа Србије у полуфиналу се играју две утакмице. У случају да противници имају по једну победу финалисту одређује бољи сет количник из одиграних утакмица, односно бољи поен количник из сваке утакмице појединачно, уколико је сет количник исти. У случају да се на овакав начин не може одредити финалиста, игра се додатни “златни сет”, који одређује коначног победника полуфинала.