Железничар убедљив у Осечини, Задругар поражен од Радничког Клупци

У претпоследњем 24. колу Колубарско-мачванске зоне Железничар је остварио убедљиву победу од 4:0 у Осечини, док је у Лајковцу Задругар поражен од Радничког Клупци са 1:0.

У сјајној победи Жеље данас у Осечини заблистао је најбољи стрелац „дизелке“ Страхиња Софронић са три гола у мрежи домаћина. Иначе, Софронић је и други стрелац Колубарско-мачванске зоне са 12 голова, испред њега је са 15 погодака Марко Ђурђевић из екипе Врело Спорт. Лајковчани су повели у 20. минуту голом Марка Павловића, што је био и коначан резултат полувремена. У наставку игре распуцао се Софронић, прво головима у 61. и 62. минуту, а хет-трик је забележио у 77. минуту.

У утакмици два тима који су већ испали у нижи ранг такмичења, Задругар  је поражен од Радничког Клупци са 1:0. Стрелац је био Тодоровић у другом минуту. Лајковчани су и овог пута имали само седам фудбалера на терену, укључујући голмана.

Остали резултати 25. кола: Цер – Борац 1:2, Раднички Ваљево – Младост 5:1, Врело Спорт – Качер 4:1 и Јединство Владимирци – Дивци 1:1. Слободна је била Рибница.

Железничар је и даље четврти, има 37 бодова, а на тој позицији може га угрозити само ваљевски Раднички, који има бод мање. Дивци на трећем месту имају бод више, а другопласирани Борац из Лешнице три.

За Железничар првенство ће се следећег викенда завршити на леп начин јер у госте долази нови српсколигаш Врело Спорт. С друге стране, Задругар ће се од играња у Зони опростити у Белановици.