Жеља дочекује Уб у полуфиналу плеј-офа за одбојкашице

Креће расплет у Банка Поштанска штедионица Суперлиги Србије за одбојкашице, односно почиње полуфинална серија плеј-офа, у којој су се нашла реално четири најбоља српска тима.

Први мечеви се играју у петак, 18. марта.  Железничар ће у Лајковцу дочекати Уб у 19 часова, док ће у исто време Јединство у Старој Пазови угостити Црвену звезду.

Друге утакмице ће се одиграти у понедељак 21. марта. Утакмица Црвена звезда – Јединство одиграће се од 17 часова, уз директан пренос на РТС 2, док ће меч Уб – Железничар почети у 19 часова.

Евентуалне треће утакмице на програму су у четвртак 24. марта. Пласман у финале избориће екипе које остваре две победе. У случају да се полуфинална серија плеј-офа заврши 21. марта, финална серија ће почети у четвртак 24. марта.

Железничар је у ову сезону, као и у сваку претходну, ушао врло амбициозно. Председник Живорад Лазаревић и спортска директорка Ивана Лазаревић увек очекују највише домете. Шампионска титула је циљ и императив, поготово што Жеља пред својим навијачима није успео да одбрани трофеј Купа Србије. Састав Бранка Ковачевића с пуним правом јуриша на титулу јер је, уз Црвену звезду, показао највише ове сезоне.

С друге стране, Жеља је ослабљен јер до краја плеј-офа не може рачунати на одличног блокера Љубицу Милојевић, због озбиљне повреде лигамената у финалу Купа. Био би сада врло важан потпуни повратак младе Александре Узелац, која је била једна од узданица тренера Ковачевића током целе сезоне.

Треба рећи да су Лајковчанке добиле Уб у свим мечевима ове сезоне, али комшијски тим поседује изванредан квалитет и искуство, тако да за предстојеће полуфиналне утакмице треба бити максимално спреман и концентрисан.