Жеља победио у Ваљеву за крај првенства

У последњем колу плеј-офа Колубарско-мачванске зоне, у мечу у којем се играло само за престиж, Железничар је и трећи пут овог пролећа победио ваљевски Раднички. Утакмицу су обележила чак четири гола у првих 15 минута, а коначан резултат је био 3:2 за Жељу. На опроштају са Колубарско-мачванском зоном Лајковчани су заузели пето место, односно са истим бројем бодова поделили четврто место са Дрином, која има бољи гол количник. Нови српсколигаш је Липолист.

У лепој атмосфери на стадиону Пети пук у Ваљеву оба тима су играла растерећено, што је донело добру утакмицу са пуно голова – сви у првом полувремену. Већ у 3. минуту Јанковић је обрадовао домаће навијаче, да би у 11. изједначио Милан Павловић. Нису честито стигли ни да прославе погодак фудбалери Жеље када је у следећем нападу Раднички повисио на 2:1, голом младог Дамњановића. Већ у 15. минуту је на 2:2 изједначио Никола Спасојевић, а коначних 3:2 и три бода за „дизелку“ донео је Дарко Савић у 33. минуту.

По традицији, шеф стручног штаба Александар Пакић прокоментарисао је утакмицу: „Данашња утакмица је одиграна у изузетно пријатељској атмосфери и као таква је изнедрила много лепих потеза и погодака. На крају смо славили, може се рећи сасвим заслужено, јер смо након стеченог вођства контролисали утакмицу до краја и нисмо дозволили веће прилике противнику.“

Завршетак првенства је прилика да се резимира сезона: „Првенство смо на крају завршили на четвртом месту, што је огроман успех за клуб, с обзиром да је био на претпоследњем месту на полусезони, када смо дошли ја и Пеђа Латковић, као помоћни тренер. Уложили смо огромне напоре заједно са екипом, ово је једна од најтежих, ако не и најтежа полусезона у мојој тренерској каријери. Овом приликом честитам момцима на сјајном односу који је и довео до овог резултата. Уложили су надљудске напоре и практично са 12-13 играча и три кадета изнели смо комплетан други део сезоне. Хтео бих да се захвалим и управи клуба које је била ту уз играче и испоштовала све договоре. Надам се да ће клуб следеће године напасти пласман у виши ранг, јер му је тамо место и по условима и по традицији.“

Треба додати и оно што је Саша Пакић истицао у ранијим приликама, а то је да је већина фудбалера у саставу Железничара поникла у Лајковцу, што је врло ретка ситуација у другим клубовима. И да подсетимо да најстарији лајковачки фудбалски клуб од јесени пратимо у Зони Дрина, којој су придодати и клубови из Златиборског округа, тако да ће бити мало јача од Колубарско-мачванске зоне. У истом рангу биће и остали клубови из плеј-офа, осим Липолиста који се пласирао у Српску лигу Запад, као и Рађевац који је победник плеј-аута Колубарско-мачванске зоне.

Резултати 5. кола плеј-офа: Раднички-Железничар 2:3, Осечина–Борац 1:3 и Дрина- Липолист 0:2.

Табела 1-6: Липолист 54, Борац 50, Раднички 44, Дрина 39, Железничар 39, Осечина 36.

Резултати 5. кола плеј-аута: Рибница – Цер 3:1, Мачва 1929 – Рађевац 3:4, Хајдук Станко – Дивци 5:5.

Табела: Рађевац 40, Дивци 39, Рибница 39, Мачва 33, Хајдук Станко 21 и Цер 18 бодова.