Зимска служба спремно дочекала први већи снег

Екипе Зимске службе нашег предузећа синоћ од 18 часова почеле су чишћење путева првог приоритета, којих у општини Лајковац има око 140 километара. Упoредо са уклањањем снежних наноса поспипани су ризла и индустријска со.

У први приоритет спадају улице које воде ка најзначајнијим установама, путеви првог и другог реда, као и путеви за непокретне и старе особе, труднице и особе које иду на дијализу.

На градском подручју снег не ствара значајније проблеме за одвијање саобраћаја, док у појединим засеоцима има потребе за озбиљнијим интервенцијама, као што је случај био поред реке Топлице у Марковој Цркви и код „Читачке колибе“ у Врачевићу.

Снег није велики па ако буде потребе за чишћењем путева другог приоритета Зимска служба ће интервенисати камионима и тракторима са раоницима и посипачима.

За хитне случајеве грађани се могу јавити шефу Зимске службе на телефон 069 884 0001. Апелујемо на суграђане да очисте снег испред својих домова и пословног простора.

Зимско одржавање на подручју општине Лајковац и ове сезоне је поверено Јавном предузећу за обављање комуналних послова „Градска чистоћа“, које га спроводи према усвојеном плану Зимске службе.