Одржана 100. седница Општинског већа

Веће општине Лајковац у петак је одржало 100. седницу на којој су разматране две тачке везане за унапређење противградне заштите. Веће је повећало месечна давања противградним стрелцима и донело одлуку о уступању противградних ракета, што је и био предуслов за њихову набавку.  С обзиром да је Влада Србије смањила износ месечне надокнаде за противградне стрелце са 4.000 на 2.400 динара, Веће је одлучило да своја месечна давања стрелцима повећа на 7.000 динара. Ова одлука је прослеђена скупштини на разматрање, а њен циљ је да се обезбеди неопходан број стелаца за станице. Једногласно већници су усвојили и нацрт одлуке о уступању противградних ракета, чиме су створени услови за њихову набавку средствима из буџета општине Лајковац. Коментар председника Живорада Бојичића:
– Негативно је што се питање накнаде усваја парцијално. Мислим да је то требало решавати у новембру и децембру када је усвајан републички буџет и буџети општина. Сва срећа је што имамо довољно средстава и што смо предвидели додатну накнаду стрелцима. Мој предлог је да се убудуће оканемо семинара које организује Сектор за ванредне ситуације под покровитељством разних донатора, него би било боље да се средства од „Човекољубља“, „Каритаса“ и других употребе за набавку противградних ракета и адекватну наканду стрелцима за њихов рад.
Председник општине Лајковац је поводом стоте седнице Општинског већа изнео и статистичке податке о броју донетих одлука, као и присуству већника на седницама. Председник Бојичић је и упоредио резултате већа са претходним сазивима. 
– Од 2004. до 2008. одржано је 80 седница, а од 2008. до 2012. одржано је 78 седница. Ми смо за непуне три године одржали 100 седница. Захвалио бих се свим члановима Већа на одзиву седницама и учешћу у раду. У Општинској управи немамо ниједан захтев на чекању или да није решен. Оно што се не може решити у првом степену, решава Општинско веће у другом. Тако ефикасан рад наставићемо и у будућем периоду.
Веће је донело и одлуке из домена социјалне заштите и подршке грађанима којима је помоћ најпотребнија.