Извештај са 109. седнице Општинског већа

На 109. седници Општинског већа је прихваћен Нацрт Одлуке о другом ребалансу буџета. Разлоге за ребаланс образложила је Татијана Панић, руководилац Одељења за буџет и финансије Општинске управе Лајковац:

– Разлози су у доношењу Одлуке о плаћању преузетих обавеза ЈП „Дирекција за уређење и изградњу општине Лајковац“ према ЈП „Градска чистоћа“, доношењу Одлуке о бесплатном превозу ученика Средње школе, измени Програма унапређења квалитета здравствене заштите, као и доношењу Закона о изменама и допунама Закона о јавном информисању и медијима, којим је до 31. октобра 2015. продужено финансирање издавача и медија из јавних прихода. Како смо ми претходном одлуком о ребалансу буџета искључили финансирање радио Пруге и радио Ваљева од 1. јула, смањићемо средства опредељена конкурсом и обезбедити финансирање за ова четири месеца за поменута предузећа, а по конкурсу ће за расподелу остати 4.600.000 динара. Дакле, обезбедили смо пет милиона за превоз ученика Средње школе, односно за реализацију ове одлуке и смањили средства потребна за финансирање Програма унапређења квалитета здравствене заштите – рекла је на седници Татијана Панић.

На седници су усвојене споменуте одлуке, Друге измене и допуне Програма пословања ЈП РТВ „Пруга“, као и измене и допуне програма пословања и финансијских планова јавних предузећа. Коначну реч о свим одлукама даће одборници на седници Скупштине општине у петак 30. јула од 11 часова.