Прва победа Железничара

У првом мечу пред својим навијачима Железничар је остварио и прву победу у првенству Српске лиге Запад. Утакмица са Слободом из Чачка завршена је резултатом 3:2. Иако су „плави“ доминирали у већем делу меча, резултатска неизвесност потрајала је до самог краја, када су три бода обезбеђена из заслужено досуђеног једанаестерца. Стрелци за Жељу били су Небојша Марковић у 56, Немања Марковић у 61. и Радованчевић у 88. минуту, а за госте Глигоријевић у 6. и Ђоковић у 72.
Гости су повели веома рано, већ у 6. минуту. Након грешке одбране Жеље, Глигоријевић је лоб ударцем са ивице шеснаестерца савладао Јанковића. Иако су домаћи створили неколико прилика, прво полувреме завршено је вођством Слободе. Изједначио је Небојша Марковић у 56. минуту, када је натрчао на лопту коју је кратко одбио голман гостију и спровео је у мрежу.

Већ у 65. минуту Немања Марковић дрибла двојицу играча Слободе и јаким шутем шаље лопту у мрежу – 2:1. Али, у 72. шок за фудбалере и навијаче Железничара – опет мала конфузија у одбрани, што користи Ђоковић и оштрим шутем погађа леви угао. Коначан резултат поставља најискуснији, капитен Радованчевић, рутинском реализацијом пенала. Пре тога, у казненом простору Слободе срушен је Стефан Марковић. Могло би се рећи да је на овој утакмици много тога било у знаку неколико Марковића – наступила су чак четворица, од тога тројица у почетној постави.

Железничар је до сада забележио победу и пораз, а наредне суботе гостује крагујевачкој Победи од 17 сати. Изненађење старта првенства свакако је дебитант, ваљевски Крушик, једини тим са максималних шест бодова. Додуше, Крушик је искористио предност домаћег терена у оба кола. Трећи колубарски српсколигаш Вујић још једном је потврдио да је мајстор ремија, овога пута у Пожаревцу против фаворизованог Младог радника, дојучерашњег друголигаша. Последњи српсколигашки викенд обележила је и убедљива победа Мачве над Рударом од чак 5:0.