Награда за „Лептирић“ у Смедереву

На десетом јубиларном фестивалу музичког стваралаштва за децу у Смедереву, на којем учествују предшколске установе из Србије, лајковачки предшколци добили су награду за најбољи сценски перформанс. Учествовали су са једном необичном, јако интересаннтном кореографијом „Чудесна шума“. О наступу у Смедереву и припреми овог програма, директорка ПУ „Лептирић“ Мила Митровић каже:

– У овој нумери учествовало је 26 деце са веома интересантним костимима и одговарајућом музиком, дакле укључена је комплетна припремна предшколска група. У припреми нумере учествовали су и родитељи у изради костима, док су сценографију, костимографију и музику припремиле васпитачице које раде са том децом.

То је група која је кренула на путовања, фестивале и приредбе још док су били у узрасту млађе васпитне групе, тако да воле да путују и немају трему пред јавни наступ. Захваљујући томе, у најбољем светлу су представили своју групу и целу предшколску установу – каже директорка Мила Митровић.

Десети јубиларни фестивал у Смедереву окупио је највећи број учесника, представило се око 1000 деце из 32 града. Након наступа у Смедереву, „лептирићи“ су боравили два дана у Оџацима на „Данима пролећа“, фестивалу ревијалног карактера, заједно са децом из Војводине, југа Србије и Републике Српске. Ту су извели представу „Нестрпљиви снови.“ Са представом „Чудесна шума“, која је премијерно изведена у Смедереву, најмлађи Лајковчани ће наступити 24. маја на Фестивалу традиционалних игара и модерног плеса у Пожаревцу.

{gallery}2013_04_01{/gallery}