Асфалтирање у Рубрибрези, Јабучју и Ћелијама

После шест сеоских путева у исто толико месних заједница, који су асфалтирани у првој фази овогодишње грађевинске сезоне, у другој фази прошле недеље завршени су путеви у месним заједницама Рубибреза и Јабучје. У понедељак почели су радови у Ћелијама, који ће бити завршени до краја седмице.


У Рубрибрези припремљен је и асфалтиран пут за Јаковљевиће, дужина деонице је 700 метара. Инвеститор је Дирекција за уређење и изградњу општине Лајковац, а извођач „Шумадија пут“ из Рипња. Исто грађевинско предузеће завршило је асфалтирање 530 метара пута у месној заједници Јабучје, засеок Тејићи.

Директор ЈП „Дирекција за уређење и изградњу општине Лајковац“ Владан Чоловић, дипломирани инжењер грађевине, изразио је задовољство брзином извођења радова:

– Када су прошли бројни тендери и када смо препланирали финансије, видели смо да је мало другачије него што смо мислили на почетку године, тако да користимо финиш грађевинске сезоне за покривања асфалтом и застором. Извођачи су ову деоницу у Јабучју урадили веома брзо, за неколико дана. Пре неколико дана смо завршили 700 метара у Рубрибрези, чиме је реализован уговор од преко седам милиона динара. Ово је део иза „Борверка“ који води ка Тејићима, остало нам је неких 700-800 метара да га спојимо са асфалтним путевима урађеним ранијих година, чиме би овај крај комплетно био покривен асфалтом. Ради се асфалтни застор дебљине 7 центиметара, за потребе људи који живе на сеоском подручју то су квалитетно урађени путеви. Оваквим потезима локалне самоуправе приближавамо се цивилизованом животу у свим деловима наше општине – истакао је директор Чоловић.

У понедељак је почела припрема за асфалтирање 550 метара пута у селу Ћелије, засеок Бисер-Каменица.

{gallery}2013_06_11a{/gallery}