„Железничар“ несрећно изгубио дерби са „Полетом“

„Железничар“ је, после пораза од „Мачве“ због неоправдано досуђеног пенала, несрећно изгубио још једну кључну утакмицу за јесењег првака. Овога пута пред својим навијачима – „Полет“ из Белошевца постигао је гол у надокнади времена за 0:1, после низа пропуштених шанси домаћих.


После прилично слабог првог полувремена, у којем бележимо шансу Гајића у 44. минуту, „Жеља“ је у другом полувремену кренуо на све или ништа. Низале су се прилике, али нападачи се нису најбоље снашли у одлучујућим тренуцима или је добро реаговао голман „Полета“ Радаковић. На крају је изгубљен и бод јер је крилни нападач „Полета“ Вељовић, после центаршута у шеснаестерац и добре повратне лопте, главом постигао гол.

Наравно, ништа још није изгубљено, „плави“ су и даље високо пласирани, а познато је да у овом рангу такмичења „свако може свакога победити“. Тако је и „Мачва“ одиграла само 0:0 против „Партизана“ тако да тренутно на првом месту има 28 бодова, „Полет“ је после победе у Лајковцу други са 25, док „Жеља“ на трећем месту има бод мање. Међутим, примакли су се и други: „Јошаница“ после победе у гостима има 23, „Рудар“ 21, „Лозница“ 20 и тако редом.

Састав „Железничара“: Танасијевић, Ђукић, Андрић, Илић (Ружичић), Гентић, Живковић, Јанковић, Рајевац, Гајић (Шалипур), Милисављевић, Станојевић (Марковић).

Следеће недеље „Железничар“ игра у Смедеревској Паланци против „Јасенице 1911“.