Само сет против „Партизан Визуре“

„Партизан Визура“ се победом против „Железничара“ вратила на чело табеле испред „Црвене звезде“ и „НИС Спартака“. Црно-беле су до три бода дошле после преокрета и убедљиво изгубљеног првог сета.

Лајковчанке су биле фантастичне на почетку меча. Повеле су са огромних 8:1, али се на томе нису зауставиле, па су на другом обавезном предаху имале чак 12 поена вишка (16:4). Било је то сасвим довољно за мирну завршницу – 25:14.

Ипак, у наставку меча потпуно другачија слика. Већ на другом обавезном предаху Партизан је повео са 16:10, а остатак овог периода протекао је такође у њиховом знаку – 25:13. Слично је било и у наредна два периода. Поново је „Партизан Визура“ средином сета стварала разлику, коју је потом само увећавала до краја за сва три бода.

Најбоља у редовима домаћих била је је Љиљана Ранковић са 17 поена, док се код „Жеље“,са истим бројем поена, издвојила Марта Дрпа.

Партизан Визура – Железничар 3:1 (14:25, 25:13, 25:13, 25:14)
Дворана: СЦ „Визура“. Гледалаца: 100. Судије: Зоран Радовановић и Роберт Леко. Трајање меча: 81 минут.
ПАРТИЗАН ВИЗУРА: Булић 9, Степановић (либеро), Лозо, Савић 11, Алексић, Медаревић, Ранковић 17, Чикириз 2, Буша 10, Мирковић 3, Димић (либеро), Бошковић 11. Тренер: Дарко Закоч.
ЖЕЛЕЗНИЧАР: Вељковић, Тривуновић 6, Лазаревић 2, Аћимовић 7, Тешановић 3, Кнежевић (либеро), Дрпа 17, Вуловић, Мрдак 10, Дивац, Златић (либеро). Тренер: Миливоје Радисављевић.

Максималне победе у овом колу оствариле су „Црвена Звезда“, Јединство из Старе Пазове, „ТЕНТ“ и „НИС Спартак“. „Жеља“ је и даље у средини табеле, односно шести са 16 бодова, а најближи тим испод Лајковчанки има осам бодова. Врх табеле се такође издвојио, тако да се наше девојке брзо могу приближити само петом месту тј. Старпазовчанкама које имају 19 бодова.