Преокретом до победе

„Жеља“ је у недељу пред око 300 навијача савладао „Шумадију“ из Аранђеловца са 3:1. Стрелци су били Недељковић у 47, Рајевац у 77. и Марковић у 90. минуту, док је стрелац јединог гола за госте био Павловић у првом минуту.

На самом почетку утакмице шок за домаћи тим и навијаче – десно крило „Шумадије“ Павловић соло продором се пробио пред голмана Танасијевића и пласирао лопту у мрежу. Домаћи су у том делу утакмице створили неколико шанси за изједначење, али реализација није била на потребном нивоу.

Зато је све кренуло много боље у другом полувремену. Тренер Петровић у паузи направио је две измене, ушли су у игру Недељковић и Рајевац, „Жеља“ је кренуо офанзивно и већ у 47. минуту изједначио. Гол је из велике гужве постигао Недељковић. Други гол је право ремек-дело талентованог нападача Рајевца, док је на 3:1 у финишу утакмице повећао Марковић.

Ипак, сви на стадиону овај меч памтиће по врло неугодној ситуацији у 65. минуту. После судара са голманом гостију Софронић је без свести остао да лежи на трави, а сви на стадиону су занемели. Имао је и гушење, реаговала је правовремено лекарска екипа, Софронић је у свесном стању одвежен у ваљевску болницу. Последња информација је да је сломио нос, да је у стабилном стању и да ће данас бити отпуштен на кућно лечење.

У дербију „Полет“ је савладао „Мачву“ са 1:0, а нову победу остварила је „Лозница“ и то у гостима, тако да се примакла Шапчаним на бод разлике. „Полет“ је трећи са 46 бодова, а „Жеља“ четврти са 42 бода. У наредном колу 4. маја Лајковчани гостују „Јошаници“ која бележи све боље резултате.

Железничар је играо у саставу: Танасијевић, Ружичић, Софронић (Миловановић), Савић, Лишчевић, Ђукетић, Шалипур, Ковачевић (Недељковић),Трнавац, Баљак (Рајевац), Марковић.