Нормализација стања и рашчишћавање

Лајковац је пре два дана добио техничку воду, а обданишта и школе почеле су да раде. Ради се и на успостављању редовног снабдевања електричном енергијом, а сви расположиви општински ресурси ангажовани су на рашчишћавању терена. У колективним центрима недостају храна за бебе, пелене, млеко и друге потрепштине.


– Решавамо прво ургентне ствари, а то је асанација, свих ових дана уклањамо угинуле животиње, затим чишћење објеката и њихово припремање за дезинфекцију,. Што се тиче чишћења објеката, екипе Опшинске управе и Дирекције су на терену, иду улицу по улицу, камиони комуналног предузећа и предузетника утоварују што иде мало спорије јер смо имали доста проблема да оспособимо цевовод пречника 500мм због водоснабдевања и цевовод за Лазаревац. Екипе Електродистрибуције такође решавају проблем по проблем, остао нам је део Индустријске зоне испод Хладњаче где се налази лајковачка пруга. Потребна нам је флаширана вода јер сигурно наредних седам дана вода из водовода неће бити ни за кување и прање судова, а камоли за пиће, затим дечја храна, пелене, душеци, имамо још стотинак људи који се налазе у нашим прихватним центрима – каже председник општине Лајковац Живорад Бојичић.

Пруга од Лазаревца до Лајковца у дужини од 1500 метара изузетно је оштећена, такође и у Ваљеву у кањону Градца, тако да су прогнозе директора „Железница Србије“ Драгољуба Симоновића, који је јуче посетио Ваљево, да ће бити потребно најмање месец дана даноноћног рада да би се оспособила.