На поетском конкурсу најуспешнији ученици из Пепељевца и Бајевца

Градска библиотека је прошлог петка организовала свечану доделу диплома и захвалница победницима и учесницима поетског конкурса “Пролеће у мени царује”. Поетски конкурс је расписан почетком фебруара поводом 21. марта – Дана поезије. Ученици обе основне школе на територији наше општине су се јако добро одазвали на конкурс, што говори о одличној сарадњи Градске библиотеке и  школа. На конкурс који је био отворен до 13. марта, пристигло је укупно 65 песама и „Пролећна бајка“ – написана у форми драмског текста.Петочлани жири је одабрао радове  и доделио прва три места за ученике од 1-4. разреда и прва три места за ученике од 5-8. разреда.

Због велике конкуренције у категорији нижих разреда, жири је одлучио да додели три треће награде. Убедљиво најуспешнији  у овом узрасту били су ученици из Пепељевца.
 
3. награда – песма ЧАРИ ПРОЛЕЋА –под шифром Доњи крај- АНА МИТРОВИЋ 4-1 Јабучје –учитељица Весна Вујичић

3. награда- песма ПРОЛЕЋЕ- под шифром Камион 123 –ЛУКА ПЕРИЋ 4. раз. Пепељевац-учитељица Гордана Станојевић

3. награда –песма ПРОЛЕЋЕ И ЈА –под шифром Пчелица-  Сара Живковић 2 раз. Пепељевац-учитељица Гордана Станојевић

2. награда – песма ПРОЛЕЋЕ У МЕНИ ЦАРУЈЕ –под шифром Гунгала 446 – Милан Матић 4. раз.  Пепељевац-учитељица Гордана Станојевић

И ПРВА награда у категорији нижих разреда песма ПРОЛЕЋЕ У МОМ СЕЛУ-под шифром Минекрафт –Немања Мештеровић 3. раз.Пепељевац-учитељица Данијела Лесић.

Код ученика виших разреда конкуренција је била нешто слабија. У овој категорији:

3. награду освојила је песма ПРОЛЕЋЕ У МЕНИ ЦАРУЈЕ –под шифром 0106-Ана Вукашиновић V-6 Бајевац –наставница Јелена Биљић

2 награда песма Пролеће у мени царује- под шифром 0104-Саша Лазаревић VI-1 Бајевац- нас. Јелена Биљић

И Прву награду освојила је песма Зажмуримо и ослушнимо-под шифром Лептирица-Ивана Иличић VI-3 Лајковац-наставница Зорана Марковић.

Специјална награда додељена је ученицима 2. и 4. разреда учитељице Гордане Станојевић  из Пепељевца, за рад под шифром Заједно смо јачи – „Пролећна бајка“,  написана у форми драмског текста.

Посебне захвалнице додељене су учитељицама и наставницама, јер да није њих не би било ни овако успешних радова.