Нова победа Железничара

„Железничар“ је остварио трећу победу у низу, од чега две на гостујућим теренима! У суботу је „пала“ и „Шумадија 1903“ у Крагујевцу, резултат 1:2 (0:2). Стрелци су били Цветковић у 20. и Симић у 38. минуту.

„Жеља“ је оба гола постигао у првом полувремену, када је приказао и бољу игру. Предност је донео Цветковић у 20. минуту евроголом са 20 метара, а изузетно леп гол постигао је и Симић у 38. минуту. Треба истаћи и две сјајне одбране Јовановића, када се нашао „очи у очи“ са Ђорђевићем, а касније и са Грујичићем.  Свакако да су и одличне одбране голмана плавих помогле да резултат на полувремену буде позитиван за Лајковчане.

У наставку „Шумадија“ је кренула на све или ништа, створила неколико шанси, да би изједначила у 70. минуту голом одличног Милосављевића из пенала. Домаћи су до краја меча погодили и стативу, али нису имали снаге да промене крајњи исход меча.

За „Железничар“ су играли: Јовановић, Симић, Ћесаревић, Софронић (С.Томић), Симић, Пауновић (Радивојевић), Матић (Д.Томић), Плећић, Шалипур, Ристић, Цветковић.

С обзиром да је „Јединство“ одиграло без голова у Смедервској Паланци, „Жеља“ је повећао разлику на шест бодова, „плави“ имају 43 бодова, а Убљани 38. Будућност Крушик се изједначила са Убљанима убедљивом победом у гостима против „Звижда“.Смедерево је поражено у Љубићу тако да је остало на 36, колико сада имају и Пожежани после убедљиве победе од 6:0 над „Шумадијом“ из Аранђеловца. У Костолцу „Рудар“ и „Лозница“ играли су 1:1.

У следећем колу Лајковчани дочекују „Слогу“ из Пожеге.