Одржани Мајски сусрети

Турсистичка организација Лајковац, под покровитељством Општине, одржала је „Мајске сусрете 2015“ који су започели су 30. априла у великој сали Градске куће.

              
Те вечери наступили су гости из земље и иностранства: песници, сликари, фоторепортери, журналисти, афористичари, модни креатори, музичари, представници бројних удружења из Лајковца, Ваљева, Лазаревца, Вреоца… Међу њима су били и глумац Александар Дунић, гитариста Момчило Александрић, виолиниста Неша Станковић, чланови Народног ансамбла РТС-а под управом Иве Божића, ученици Музичке школе “Живорад Грбић” – одељење у Лајковцу са корепетитором Љиљом Јовановић и други.

Приређена је и изложба наивних сликара и шаховска симултанка између шаховског тренера Миодрага Јокића и његових ученика. Домаћинство Лукић из Поћуте изложило је своје производе. Сутрадан је у клубу риболоваца “Шаран”, у близини Јолића воденице, приређен колажни програм са песницима глумцима и гусларима, још једном изложбом, а одржана је и ревија обичаја и културе “Хајдучки састанак”. Тог дана програму су присуствовали и гости из Русије и Француске.

Организован је и излет на Враче брдо и спомен костурницу у Ћелијама, за које су посебно били заинтересовани гости из Шапца и Мишара, чланови Задужбинског друштва “Први српски устанак”.