Веће о проблемима мештана Пепељевца

Посебна пажња на 98. седници Општинског већа поклоњенa је разматрању Извештаја Комисије за обилазак асфалтних путева на потезу Словац-Ратковац-Придворица-Стрмово-Пепељевац-Боговађа-Доњи Лајковац, који су захваћени изградњом деонице Коридора 11 према Љигу.

Веће је усвојило одлуку да председник општине Лајковац Живорад Бојичић најкасније за 10 дана организује састанак са представницима надлежних министарстава, јавних предузећа и извођача радова, који ће у непосредном разговору са грађанима размотрити сва проблематична питања. Дат је налог Дирекцији да уради набавку саобраћајне сигнализације која тренутно недостаје на асфалтним путевима у Словцу, Ратковцу, Придворици, Стрмову, Пепељевцу, Боговађи и Доњем Лајковцу. Ситуацију је појаснио начелник Општинске управе Живота Молеровић:

– Има и оправданог и неоправданог незадовољства грађана Месне заједнице Пепељевац. У већини случајева то су оправдане примедбе, али морамо схватити да се аутопут не може изградити „преко неба“. Значи, то је интерес државе, усвојен је јавни интерес, општина Лајковац је прва која је на Коридору 11 урадила експропријацију и вероватно ћемо бити први са комплетно завршеном деоницом. Председник и поједини чланови Општинског већа у свакодневној су комуникацији са мештанима, сигуран сам да ће сви проблеми бити решени, уз више разговора и мало ситних уступака.

Размотрени су извештаји о раду јавних предузећа „Дирекција за уређење и изградњу општине Лајковац“ и „Градска чистоћа“ за април. Начелник Општинске управе Живота Молеровић је истакао да се комунално предузеће „Градска чистоћа“ суочава са доста проблема и да се тражи заједничко решење са комуналним предузећем „Лазаревац“. Молеровић се захвалио председнику Општине Лазаревац и директору ЈПКП „Лазаревац“ на великом разумевању и тражењу решења на добробит свих грађана Лајковца и Лазаревца који се водом снабдевају са истог извора. Циљ је да предузеће буде ликвидно и да може да сервисира своје обавезе, што је у интересу обе општине.

Прихавћени су Извештај о раду ЈП „Колубара“ Ваљево које управља хидросистемом Стубо-Ровни, Извештај о раду и Годишњи програм Заједничког центра за социјални рад „Солидарност“, као и квартални извештаји 31 спортске организације које су добиле дотације из буџета.