Убедљива победа Железничара, пораз Задругара

У 26. колу Српске лиге Запад „Железничар“ je убедљиво поразио „Јасеницу 1911“ са 6:2, головима С. Томића (2), В. Симића, Софронића, Пауновића и Н. Симића. „Задругар“ је поражен са 1:0 од „Рађевца“ у Крупњу и то поново голом примљеним у 90. минуту.

„Жеља“ је показао своју снагу у мечу против „Јасенице“, која ће дефинитивно испасти из Српске лиге. Гости су се резултатски држали прво полувреме, чак су и водили са 2:1. „Плави“ су повели у 19. минуту поготком Томића, Јанковић је изједначио три минута касние да би већ у 29. гости из Смедеревске Паланке повели голом Жуњића. У 34. минуту изједначио је В. Симић, а Н. Симић у 41. довео „плаве“ у вођство од 3:2. У наставку утакмице још три гола у мрежи Јасенице: Томић поново у 54, Софронић у 68. и Пауновић у 86. минуту.

 

Железничар: Јовановић, Н. Симић, Ћесаровић, В. Симић, Томић, Пауновић, Матић (Марковић), Шалипур, Ристић (Радивојевић), Радојевић (Софронић), И. Цветковић.

„Будућност Круишик“ забележила пету победу за редом, овога пута над Победом у Белошевцу са 0:2 и „за вратом“ је Жељи. Убљани су као домаћини играли само 0:0 са Рударом. Лозница је нови прволигаш са 58 бодова. Железничар је други са 50, Ваљевци са 47, а Убљани четврти са 43 бода. Сутра Железничар гостује „Карађорђу“ у Тополи, „Будућност-Крушик“ дочекује Јединство.

„Задругар“ је поражен 0:1 од „Рађевца“ у Крупњу голом примљеним у надокнади времена, одлично изведеним слободним ударцем Махалбашића.  Стефан Марковић, који је одлично бранио на овој утакмици, није успео да одбрани слободњак преко живог зида. ФАП има 39 бодова, Слога (ББ), Златибор и Раднички 38, ОФК Осечина 36, а Задругар 34 бода. Брезовица и Рибница су на зачељу са по 27 освојених бодова, последње је Севојно са 23. У среду 27. маја Задругар дочекује Слогу из Сјенице.