Добродошлица ђацима првацима

У великој сали Културног центра „Хаџи Рувим“ у петак је организован традиционални програм добродошлице за ђаке прваке наше општине, у организацији Општине Лајковац и Културног центра. Ове године је у централне школе у Лајковцу и Јабучју и њихова издвојена одељења уписан 161 првак, што је више него прошле године. Најмлађим ученицима обратио се председник Живорад Бојичић, Општина им је обезбедила лектиру и школски прибор, а уживали су и у представи „Зеколовко“ лазаревачког „Пулс театра“, за шта се постарао „Хаџи Рувим“.

 

Председник Бојичић је пожелео првацима да успешно савладају прве школске препреке и постану не само одлични ученици већ и добри људи. Малишани су се обрадовали представи „Зеколовко“ Пулс театра из Лазаревца, модерној бајци по тексту Ђорђија Контића, у режији Пере Бјековића. И, свакако, највише су се обрадовали комплету лектире за први разред, свескама и школском прибору.
У ОШ „Миле Дубљевић“ у Лајковцу, у три одељења у матичној школи и десет издвојених уписано је 124 првака. Ове године највећа лајковачка школа имаће 915 ученика распоређених у 55 одељења. То је већи број него претходне школске године, а оно што је такође важно јесте да је Општина обезбедила много боље услове за рад и боравак ученика – обновљен је кров, замењена сва столарија и урађена нова фасада са изолацијом. У школи „Димитрије Туцовић“ у Јабучју уписано је 32 првака у централном објекту, у издвојеном одељењу у Доњем Јабучју три и у Скобаљу два ђака. И тамо су почели радови на уклањању недостака на новој школској згради која је годинама недовршена због пропуста у извођењу радова.

 

 

{gallery}prvaci{/gallery}