Успешна промоција Лајковца на Сајму туризма

На штанду Туристичке организације општине Лајковац на Међународном сајму туризма у Београду, одржаном од 18. до 22. фебруара, могли су се видети гости из Француске, Алжира, дипломате из Румуније, колеге из Хрвтске, Црне Горе, других општина и градова Србије. Штанд је посетила и директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић, професори угоститељских и туризмолошких факултета, представници спортских и уметничких друштава. Поред директора ТО Лајковац, вајара Милутина Ранковића, промотери лајковачког штанда били су глумци Снежана Савић и Александар Дунић и фрулашица Биљана Пауновић. Општи утисак је да је лајковачки штанд у односу на претходне године имао знатно већи број посетилаца.

Штанд Туристичке организације општине Лајковац посетила је директорка ТОС Марија Лабовић. Она се том приликом распитивала за туристичке ресурсе општине Лајковац, као и за смештајне капацитете, те за сарадњу Лајковчана са суседним општинама. Ранковић је представио потенцијале и туристичко-културне манифестације, од којих неке имају и међународни карактер, а затим јој предао Туристичку мапу општине Лајковац и публикације у издању ТООЛ. Председник Општине Лајковац Живорад Бојичић уручио је Лабовићки признање и мајицу са заставом Србије и симболима Лајковца, као знак захвалности за помоћ и подршку у афирмацији нашег краја.
Директор ТО Лајковац Милутин Ранковић обавио је прелиминарне разговоре о заједничкој сарадњи са директорком ТО Лазаревац Снежаном Гајић и директорком ТО Жагубица Мартином Лукић, у присуству председника Општине Жагубица Сафета Павловића и народне посланице Оливере Пауљескић. За лајковачке дестинације заинтересовали су се представници туристичких агенција, пре свега из Београда, представници старих занатлија, картофили, домаћи и страни новинари, колеге из других организација међу којима је била и директорка Туристичке заједнице Вуковара.

 

{gallery}turizam_uspesan{/gallery}