Уручене књиге ђацима генерације, вуковцима и одликашима

На традиционалном Видовданском пријему у Градској кући председник општине Лајковац Андрија Живковић, са сарадницима, уручио је књиге свим одличним ђацима школа на подручју општине. Ове школске године било је 19 носилаца Вукове дипломе и 445 одликаша. Ђаци генерације су Ана Станојевић из ОШ “Миле Дубљевић”, Михаило Марковић из ОШ “Димитрије Туцовић” Јабучје и Ивона Живковић из Средње школе „17. септембар“.

Председник Живковић, у двострукој улози просветног радника и председника Општине, честитао је ђацима и њиховим наставницима на постигнутом успеху и поручио им да никада не одустају, да се исплати учити и да их нико не сме уверити у супротно. “Знање је нешто, што вам нико не може узети и увек ће вам обезбедити поштовање, ма колико вам се чинило да други више имају!”. Председнк је подсетио и да је његова улога да ђацима обезбеди што боље услове у њиховим школама. Посебан акценат у свом обраћању Живковић је ставио на савет успешним школарцима да летњи распуст проведу у што мањој мери уз таблете и рачунаре, а што више читајући неку лепу књигу, бавећи се спортом, боравећи у природи и у дружењу са својим вршњацима и својом породицом.
ОШ “Миле Дубљевић” са издвојеним одељенима има 303 одлична ђака, 11 носилаца Вукове дипломе, а ђак генерације је Ана Станојевић. ОШ “Димитрије Туцовић” Јабучје има 74 одлична ђака, три “вуковца”, а ђак генерације је Михаило Марковић. СШ “17. септембар” има 68 одличних ђака, пет носилаца Вукове дипломе, а ђак генерације средње школе у Лајковцу је Ивона Живковић. Лајковачки ђаци, поред одличног успеха, постигли су завидне резултате и на бројним такмичењима.

 

{gallery}knjigezaucenike16{/gallery}