Одлуке поводом гашења Дирекције

На 12. седници Општинског већа највише тачака имало је везе са одлуком о престанку рада ЈП Дирекција за уређење и изградњу општине Лајковац, која ступа на снагу 1. децембра. Због тога су сва јавна предузећа на територији општине морала да усагласе своју унутрашњу организацију и систематизације, рекао је председник Андрија Живковић и појаснио: -То се, пре свега, односи на „Лајковац услуге“, „Градску чистоћу“, као и Општинску управу, јер је део радника Дирекције прешао у та предузећа, конкретно њих 12. Њих 10 прећи ће у новоформирано Одељење за комуналне, стамбене и грађевинске послове Општинске управе, које је и раније постојало при Одељењу за урбанистичке послове и просторно планирање, а сада је издвојено. Припрема трећег ребаланса буџета такође се тиче гашења Дирекције јер све обавезе и права овог јавног предузећа, односно новчана средства којима је Дирекција располагала до 1. децембра, прећи ће на рачун Општинске управе.
На седници Општинског већа донет је Закључак о формирању комисије која ће спровести примопредају имовине и инвентара ЈП Дирекција за уређење и изградњу општине Лајковац. Председник Живковић је изјавио да је руководство Општине Лајковац одлучило да ангажује помоћника у области урбанистичких послова уређења општине. У питању је Јасна Мићић, која има дугогодишње искуство у тој области.
На седници је формирана комисија која ће се бавити израдом програмског буџета, на чијем челу је заменик председника Ненад Џајевић. Конституисан је и Савет који ће се бавити миграцијама и трајним решавањем проблема избеглица и интерно расељених лица на територији општине.