Пријем у Општини за шампионке државе

Председник општине Лајковац Андрија Живковић и заменик председника Ненад Џајевић организовали су пријем за одбојкашице ОШ „Миле Дубљевић“, државне првакиње у одбојци, за професоре физичког васпитања Марка Ивковића и Александра Ђукића и директорку школе Невенку Јефтић. Победа на завршном турниру првенства Србије за одбојкашице највећи је успех школског спорта у историји Лајковца. Младе одбојкашице су на завршном турниру у Кладову, без изгубљеног сета, освојиле школско првенство Србије и пласирале се на Европско школско првенство у Италији. За овај успех општина Лајковац је девојчице наградила патикама, а школу лоптама. Обратио им се и честитао у име Општине председник Андрија Живковић, који ј епре ступања на ову функцију био њихов професор:

 

 

-Честитам вам на историјском успеху не само за вашу школу и општину Лајковац, него и за читав Колубарски округ јер мислим да ниједна селекција до сада није постала првак Србије. Честитам пре свега вама, али и вашим професорима, који су подједнако заслужни за велики успех, Марку Ивковићу и Александру Ђукићу. Посебно ми је драго што су они моје бивше колеге, а и ви сте већином били моји ученици. Част ми је што сте Лајковац репрезентовали на достојанствен начин у Србији, а надам се да ће тако бити и на предстојећем европском првенству. Захваљујем и директорки школе Невенки Јефтић на подршци одбојкашкој селекцији и развоју школског спорта у нашој општини. Општина је ту да вам помогне, да пружи максималне услове за даљи развој и афирмацију. Свега овога не би било да није развоја одбојке последњих година у Лајковцу, за шта највише можемо захвалити Женском одбојкашком клубу „Железничар“ који игра у Суперлиги, због чега је одбојка и постала толико популарна. Знам да ћемо наставити са таквим успесима.

Председник Живковић се извинио што су, због обавеза функционера, младе одбојкашице и њихови ментори чекали неколико дана на пријем. Директорка школе Невенка Јефтић је истакла да је ово успех који се ретко дешава у малим местима, да су девојчице напорно тренирале чак и када није било услова за адекватну наставу физичког васпиитања, а поготово сада кад постоје фантастични услови у Хали спортова. Наставник Марко Ивковић је објаснио како је дошло до великог успеха:

-Успех је стварно велики и резултат је вишегодишњег системског рада. Припремали смо за овај тренутак три године, девојчице које су биле пети и шести разред прикључивали смо старијим девојчицама. Оне су напредовале тренирањем у одбојкашком клубу, али смо о њима водили рачуна и у школи. Када је дошло време да буду носиоци игре, оне су већ биле зреле одбојкашице, иако младе, и освојиле су државно првенство. Много нам је значила подршка Општине, директорке школе, Спортског савеза, сви су помогли. Све се то видело када смо се појавили на првенству, деловали смо најозбиљније: два наставника су водила екипу, имали смо најбољу опрему и дресове, друге екипе су нас се прибојавале чим се појавимо на паркету.

Капитен екипе Анђела Митровић, ученица VIII-3 одељења, у изјави медијима рекла је да је све што се око њих дешава скоро невероватно, да им се поклања огромна пажња, уз велики успех који су постигле – све је предивно. Одбојкашице ОШ “Миле Дубљевић” у Кладову су од 20. до 22. марта освојиле државно школско првенство, убедљиво победивши у финалу екипу основне школе из Кикинде са 2:0 (25:14 25:16)! На путу до шампионске титуле нису изгубиле ни сет, што довољно говори о доминацији девојчица из Лајковца, које су уједно талентована генерација пионирки „Железничара“. Претходно су у својој групи лајковачке одбојкашице оствариле три победе. У одлучујућем мечу за пласман у финале убедљиво су савладале вршњакиње из Клека резултатом 2:0 (25:12 25:14). Успех представља резултат дугогодишњег рада и развоја одбојке у колубарској вароши.

{gallery}sampionke{/gallery}