Веће усвојило програме ренте и екологије

Најважније одлуке 49. седнице Општинског већа односиле су се на програме ренте и екологије, од којих зависи и општински буџет за наредну годину, а који ће се наћи на скупштинском заседању крајем 2017. О томе је, у изјави за медије после седнице Већа, председник Андрија Живковић рекао:
-Из програма екологије за 2018. годину обезбеђена су средства у укупном износу од 176 милиона динара, од чега су 77 милиона пренете обавезе што значи имамо нових око 100 милиона динара. Највећи део биће усмерен на решавање питања канализационе мреже на територији наше општине. За изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода у насељеном месту Боговађа издвојено је 30 милиона, док је 16 милиона одвојено да бисмо заокружили целину у насељеном месту Словац, где до краја године очекујемо да коначно почне изградња постројења за отпадне воде. Од тога је шест милиона планирано за црпну станицу, а 10 милиона за наставак изградње канализационе мреже. Осим тога, издвојено је и седам милиона динара за завршетак канализационе мреже у Лајковцу. Укупан буџет за ренту за 2018. годину је 553 милиона динара, од чега су 340 милиона нова средства, а 213 пренета.
Живковић је најавио и новогодишњи програм, првенствено намењен најмлађим суграђанима. Клизалиште ће ове године бити постављено на нову локацију, између Хале спортова и Средње школе, планирано је да прими клизаче од 20. децембра. Улица отвореног срца биће организована 30. децембра од 10 до 18 сати.