Две победе на школском државном првенству

На државном првенству у одбојци за основне школе, које се 20. и 21. фебруара одржава у Пријепољу, ученице ОШ “Миле Дубљевић” из Лајковца забележиле су две убедљиве победе у својој групи. Талентоване девојчице из нашег града победиле су у првој утакмици екипу ОШ „Душан Радовић“ из Новог Сада са 2:0 (25:10, 25:16), док су у другом мечу савладале ОШ „Дубрава“ из Књажевца са 2:0 (25:16, 25:19). У среду у 9 часова играју одлучјујући меч за пласман у финале са екипом ОШ „Васа Пелагић“ из Лесковца“, а за пролаз им је довољан један добијен сет. У другој групи највећи квалитет првог дана показала је ОШ „Свети Сава“ из Бачке Паланке.


ОШ “Миле Дубљевић” брани титулу државног првака освојену прошле године у Кладову без изгубљеног сета. Чланице Одбојкашке секције школе уједно су и пионирке ОК „Железничар“, осим Стефане Пакић, која наступа за „Црвену звезду“. Тим је ове године подмлађен и углавном наступају ученице седмог и шестог разреда и поново бележе успехе, што указује на квалитет школе одбојке у Лајковцу. Предводе их професори физичког васпитања Александар Ђукић и Марко Ивковић. Пласман на државно првенство Лајковчанке су избориле победом на међуокружном такмичењу, после велике борбе и тесне победе над школом „Војисла Вока Савић“ из Лазаревца. На овом турниру Лајковчанке су победиле и одличну екипу ОШ „Слободан Бајић Паја“ из Сремске Митровице. Основна школа „Миле Дубљевић“ је већ четири године узастопно окружни првак у одбојци.
Успеси школске одбојке резултат су дугогодишњег рада и развоја одбојке у Лајковцу. Захваљујући великим успесима сениорске селекције „Железничара“ одбојка је постала популарна међу девојчицама, ради се са младим селекцијама у клубу и са ученицама у школи, а изградњом спортске хале створени су много бољи услови за тренирање.