За сеоске путеве 30 милиона динара

Општина Лајковац је у овој години издвојила 30 милиона динара за некатегорисану сеоску путну инфраструктуру, чиме ће бити финансирана реконструкција и асфалтирање око 10 километара путева.  Прва сеоска саобраћајница која ће добити асфалт у овој години је пут за Бркиће у Ратковцу дужине 520 метара. Прва деоница дужине 400 метара добиће асфалт одмах после Сретења, а до краја фебруара ће пут бити комплетиран. Захваљујући благој зими Oпштина Лајковац завршава радове запиочете у 2017. години, међу којима је и путна инфраструктура, изјавио је председник Андрија Живковић.
-Следи уређење простора у улици Димитрије Туцовића у Лајковцу, односно тротоара до реке Колубаре, а извођач је такође „Колубара грађевинар“ из Лазаревца. У току је тендер за изградњу пута за Ивковиће у Бајевцу, који је планиран у 2017, а биће реализован сада, због објективних проблема или неразумевања појединих чиновника. Управо смо расписали тендер за пројектовање локалних некатегорисаних путева у 2018. години, пре свега у селима која су у прошлости била запостављена. Надам се да ће први асфалт у појединим селима, попут Степања, Рубрибрезе и Ћелија бити урађен у априлу. Очекујем да ребалансом одвојимо још новца за асфалтирање, пре свега сеоских путева. 
Председник Живковић је најавио и коначан завршетак пешачке и бициклистичке стазе кроз Рубрибрезу, која је добрим делом урађена у 2017. години, а остало је још око 600 метара до рампе у Лајковцу. То је стаза која је изграђена поред пута Лајковац-Ваљево, између коловоза и пруге, и значајно олакшава кретање ученицима и другим грађанима. Новац за завршетак овог пројекта биће обезбеђен преко Савета за безбедност саобраћаја.


{gallery}asfaltiranje_ratkovac_18{/gallery}