Амбуланта у Јабучју спремна за отварање

Амбуланта у Јабучју спремна за отварање

Председник општине Лајковац Андрија Живковић најавио је, у изјави за медије, да ће крајем месеца бити отворена реновирана амбуланта у Јабучју, која је добила и нову опрему. Рекао је и да је Министарство здравља одобрило пријем нових здравствених радника у лајковачки Дом здравља, донирало санитет и возило за дијализу.

– Проблем за отварање амбуланте у Јабучју, у саставу Дома здравља Лајковац, био је недостатак здравственог кадра. Захваљујем Министарству здравља и господину Лончару, који су одобрили пријем нових здравствених радника у лајковачки Дом здравља, пре свега мислим на неколико лекара и осталог здравственог особља. Тиме су се  стекли сви услови да у наредном периоду можемо да отворимо амбуланту у Јабучју. Јако радује то што смо од Министарства здравља добили два возила за Дом здравља: једно санитетско и једно за дијализу. Очекујемо да донација стигне крајем фебруара или почетком марта. Тако Дом здравља у нову годину улази потпуно и технички и кадровски опремљен и појачан, што је дуго година био проблем лајковачког Дома здравља. Захваљујем на сарадњи новој директорки др Јовани Радовановић.

Циљ Општине Лајковац и Дома здравља јесте да грађани имају што квалитетнију здравствену заштиту, истакао је председник Живковић.