Асфалтиран део пута за Милошевиће у Непричави

Реализација Програма рехабилитације путева на подручју општине Лајковац, која је због пандемије пролонгирана с пролеча на лето, реализује се интензивно сада и у финишу је буквално дан за даном. Након асфалтирања улице Краља Милутина у Селу Лајковцу, већ наредног дана асфалтиран је и пут за Милошевиће у Напричави, а одмах потом следи и асфалтирање пута за Павловиће у Бајевцу.

Асфалтиран је пут за Милошевиће у Непричави у дужини од 500 метара, а извођач радова је ПЗП Ваљево. Непричава је, пре свега, агилношћу својих представника у парламенту и активношћу месне заједнице у прореклих 10 до 15 година урадила велики део добрих ствари за своје село, тако да на плану инфраструктуре у овој месној заједници недостаје не тако пуно, констатовао је председник општине Лајковац Андрија Живковић, који је са сарадницима обишао завршне радове на асфалтирању пута за Милошевиће и том приликом рекао:

-Ми ћемо се трудити у наредном периоду, наравно у договору са људима у месној заједници и представницима у локалном парламенту да урадимо оно што недостаје, а тога нема пуно. Непричава је једно од већих села, које то свакако заслужује. Сигурно нам је у плану да и даље радимо на путној инфраструктури. Овај пут нам је битан за Непричаву, јер излази на пут који спаја Лајковац и Уб, односно излази на пут код „Виндије“ и свим мештанима који гравитирају ка Убу скраћује пут. Остао је још километар да се ова деоница потпуно заврши. Ми смо у првој половини године ову деоницу премерили са људима из фирме „Штрабак“ и Путевима Србије и аплицирали код њих, али због свих околности везаних за пандемију и мањка у државном буџету, вероватно ће тај пројекат сачекати следећу годину, како би комплетирали целу ову деоницу и сигурно скратили пут мештанима који гравитирају и ка Лајковцу и посебно ка Убу.

Председник Живковић је најавио да ће у наредном периоду у Непричави акценат бити стављен на четворогодишњу школу, на њену обнову и уређење школског дворишта. У договору са представницима месне заједнице и представницима у локалном парламенту, радићемо на побољшању услова живота у Непричави.

У име мештана општинском руководству захвалио се председник месне заједнице Непричава Вићентије Јеремић:

-Јесте да више волим да радим него да причам, али велико хвала председнику Андрији Живковићу и потпредседнику Ненаду Џајевићу, помогли су нам и надам се доброј сарадњи и даље. Ово је први део који смо урадили. Има ту још неких мањих путева да урадимо и надам се да ћемо уз даљу добру сарадњу и то урадити. У Непричави има 570 мештана, овај пут нам много значи, повезује нас краћим путем са Убом, иначе је врло фреквентан. Овде је била каљуга раније, није могло да се прође, пресипали смо ризлом, ову деоницу свакако треба саставити. Петља у Непричави, то што смо постали важно саобраћајно чвориште и сад још изградња брзе саобраћајнице од Иверка до Непричаве нам пуно значе, Индустријска зона нам је важна, фабрика нека да се отвори и људи да се запосле, много значи. Осећа се већ битна промена у животу мештана. Задовољни смо сарадњом са локалном самоуправом. Ово је тек почетак нове приче. Преостала су нам још два пута, укупно два километра и онда ће цело село бити покривено асфалтом. Струја, “бетонке” имамо, уличном расветом је цело село покривено, воду имамо, једино још та два километра асфалта и ми имамо све. Асфалт, струја, вода, то је за село битно, ми то онда имамо и уз све ове нове околности отварамо нову перспективу живота мештана Непричаве.

Трећа ставка из Програма рехабилитације је асфалтирање пута за Павловиће у Бајевцу.