Aсфалтиран пут за Недељковиће у Непричави

Захваљујући повољним временским приликама асфалтирање сеоских путева на подручју општине Лајковац одвија се планираном динамиком, а нову деоницу асфалта у дужини од 1100 метара добила је Непричава, засеок Недељковићи. Обилазећи завршне радове председник Привременог органа општине Лајковац, Андрија Живковић похвалио је активност одборника из Непричаве у локалном парламенту:  

– То су људи који су мештани Непричаве, јер имамо случајеве да одборници само фиктивно живе у тим местима, а иначе су становници Лазаревца или Београда. Они се не могу борити за своје место као људи који ту живе и осећају проблеме мештана. Непричава има срећу да има дугогодишњег представника у Скупштини општине који добро познаје проблеме села и зато је у последњих 10-15 година доста тога урађено у Непричави. Нема неких крупнијих ствари које овде треба радити, али смо договорили и предали Министарству грађевине на конкурс који је био прошле године и где је Лајковац добио 75 милиона динара, пут за Петковиће и очекујемо да се та деоница ради у наредној години. Упоредо са овим радовима реконструише се простор Сеоског дома у Непричави, замена прозора и подова, нови зидови и опремање канцеларијским намештајем како би простор био функционалан за Месну заједницу и секцију ловаца. Већ сада знамо приоритете за наредни период: то је пре свега поменути пут за Петковиће, а затим капела на сеоском гробљу. Пример Непричаве је путоказ како треба да сарађују месна заједница и локални парламент. Дакле, Непричава је великим делом прекривена асфалтом, пут за Петковиће ће бити урађен следеће године, остало су краће деонице које ћемо радити у ходу и могу рећи да Непричава нема већи проблем са путном инфраструктуром.

Мештани засеока Недељковићи су презадовољни, уз опаску да су на aсфалт чекали пола века. Мештанин Зоран Недељковић каже:

– Живим у Непричави са шесточланом породицом и асфалт ми неизмерно значи, тако да сам веома захвалан председнику Вучићу и председнику Андрији Живковићу, као и свима који су допринели да наше село сада изгледа овако. Поручио бих младима да се жене и остану на својим огњиштима. Овуда је било тешко проходно, блато и глиб стално. Сада је то неупоредиво боље, крећемо се нормално као и у граду. Ова деоница спаја са Рукладом, даље према Обреновцу, али и Ваљеву и Београду, где год пожелиш можеш сада ићи из Недељковића краја!

Председник Живковић је овом приликом најавио у суботу нове деонице асфалта у Степању, у понедељак у Јабучју и Ћелијама. Следеће недеље је обилазак радове на изградњи сеоске куће у Врачевићу, започете прошле недеље изливањем темеља. Почетак идуће године ће такође бити радан, при чему ће акценат бити на спортској инфраструктури.