Асфалтиран пут за Павловиће у Бајевцу

У Бајевцу је јуче асфалтиран пут за Павловиће у дужини од 500 метара. Вредност радова је 2,5 милиона динара, а извођач радова је ПЗП Ваљево. Ово је трећи и последњи у низу путних праваца планираних за прву половину године преко Програма рехабилитације путева на територији општине Лајковац.

-Радимо у договору са људима из месне заједнице и представницима у локалном парламенту, у овом случају са одборником из Бајевца. У договору са мештанима радићемо и даље на побољшању инфраструктуре. Осим пута за Павловиће који се данас асфалтира, ми већ имамо потписан уговор са Путевима Србије за правац у дужини од 1,2 километра, то је пут за Петровиће у Бајевцу, који је потпуно припремљен и чека сигнал из Путева Србије како би се урадио завршни слој асфалта. Надам се да ћемо и то до краја године урадити – рекао је обилазећи радове председник општине Лајковац Андрија Живковић.

Живковић је у разговору са мештанима, као и у изјави за медије, говорио и одругим радовима и плановима за ову месну заједницу:

-Оно што је јако битно за мештане Бајевца и све који гравитирају овом делу, приводи се крају комплетна реконструкција школе у Бајевцу, а поред путне инфраструктуре, горући проблем за Бајевац је водоснабдевање и ми ћемо на том плану направити први корак и урадити пројекат за први део водоводне мреже. Путна инфраструктура, водоснабдевање, расвета, то су питања битна за сваку средину, тако да ћемо у наредном периоду ићи корак по корак и решавати проблеме. Циљ наш и свих мештана Бајевца јесте да побољшамо услове живота мештана у самом Бајевцу и у свим осталим месним заједницама, како би што више људи остало на селу и да све оно што урадимо буде наш задатак да што више људи задржимо у сеоским срединама, како би у неком будућем периоду та села заживела.
Бајевац и околна села имају сигурно перспективу, пре свега и због великог броја мајдана у окружењу у којима ради велики број младих људи из Бајевца и околних села. Дакле, људи имају ту свој посао, а на нама је да урадимо пратећу инфраструктуру и у наредном периоду побољшамо услове живота колико год је то могуће – закључио је Живковић.

Поред управо реализована три путна правца у оквиру Пројекта рехабилитације за прву половину године; улице Краља Милутина у Селу Лајковцу, пута за Милошевиће у Непричави и пута за Павловиће у Бајевцу, председник Живковић је најавио и нове активности из овог програма за другу половину године, којима ће бити обухваћено више путних праваца:

-Гледаћемо да ребалансом крајем септембра, такође преко Програма рехабилитације покушамо да урадимо путне правце који недостају како у самом Лајковцу, тако и у месним заједницама. Ту мислим на пут за Влајиће у Доњем Лајковцу, пут за Требеже у Јабучју, пут за Стошиће у Словцу и једну мало већу деоницу – пут у Горњем крају у Јабучју у дужини од 2,3 километра. Све зависи од финансијских средстава, али то је сигурно неки будући план. Оно што нам је циљ је свакако, да радимо у свакој месној заједници бар по нешто, да свака месна заједница добије бар по неколико стотина метара асфалта, да урадимо бар по нешто и да на крају тог периода сви будемо задовољн.

Одборник Дејан Ивковић захвалио се општинском руководству на подршци мештанима Бајевца и свима који доносе одлуке, што су имали разумевања за њихове проблеме у селу:

-Поред данас асфалтираног пута за Павловиће, очекујемо да буде испоштовано и то да се асфалтира пут за Петровиће. Када сам пре неколико година рекао да ће се у Бајевцу променити неке ствари нико није веровао. Добили смо инвестиције попут школе, која ће бити једна од најлепших и највећих у овом делу Србије. Сада најављујемо неке нове инвестиције, попут изградње водоводне мреже. Надамо се, да ће се у будућности ситуација још битније променити и да ће се деца вратити у село и увидети да имају перспективу за живот овде.