Асфалтирана Улица краља Милутина у Селу Лајковцу

На задовољство мештана, а и локалне самоуправе, улица Краља Милутина у Селу Лајковцу, која води ка градском гробљу, је коначно урађена. Пројекат је реализован преко Програма рехабилитације путева. Укупна дужина деонице је 650 метара, вредност радова је око пет милиона динара, а извођач радова започетих пре петнаестак дана је ПЗП Ваљево.

Завршне радове на асфалтирању улице Краља Милутина обишао је председник општине Андрија Живковић са сарадницима и том приликом рекао:

-Ово јесте део који је познат као Село Лајковац, али ми ово сматрамо јединственом целином са Лајковцем, тако да је ово данас и инфраструктурно и у свим другим сегментима приближно један саставни део Лајковца. Оно што је битно за грађане Лајковца је да се после ванредног стања у земљи полако враћамо на стари колосек и да све оне радове које смо прекинули почетком године настављамо да реализујемо. Један од тих пројеката је и Програм рехабилитације путева, који обухвата три путна правца, од којих је први управо улица Краља Милутина у Селу Лајковцу, која води ка градском гробљу. Урадили смо пројекат овог и још два пута: пут за Милошевиће у Непричави и пут за Павловиће у Бајевцу. Сва три пута у оквиру Програма рехабилитације биће асфалтирана дан за даном, током прва три радна дана ове седмице.

Живковић наглашава да је улица Краља Милутина урађена по свим прописима:

-Цела ова деоница урађена је по прописима, са нагибом, урађени су ивичњаци како би се спречило одроњавање улице. Такође, оно што смо договорили, а на захтев мештана, је да на простору између ивичњака и банкине урадимо једну пешачку стазу која ће бити пресута ризлом, тако да ће и пешаци овде моћи несметано да се крећу, посебно јер је у близини школа. Сви саобраћајни прописи су испоштовани, тако да сви становници који гравитирају овом делу могу бити јако задовољни, јер је ова улица на реконструкцију чекала дуги низ година. У прошлости су постојали разни пројекти за реконструкцију ове улице, али то није реализовано. Ми смо се одлучили да нађемо пре свега модус и решење и новац у буџету, како би људи били задовољни. Сигурно, оно чиме ћемо се руководити у наредном периоду јесте, да што више улица и путева урадимо преко Програма рехабилитације, јер је то свакако јефтиније за буџет општине, а наравно и грађанима пре свега може да служи.

Већ у уторак планирано је асфалтирање пута за Милошевиће у Непричави, а затим у среду асфалтирање пута за Павловиће у Бајевцу. Председник Живковић је најавио да ће Ребалансом буџета у септембру бити испланирана средства за још неколико путних праваца. Очекује се, као и претходних година, помоћ државе у асфалтирању локалних и некатегорисаних путева, бар за две деонице. Због пандемије вероватно ће програм помоћи државе бити знатно мањи него претходних година, али ће општинско руководство покушати да преко Владе Републике Србије, односно Путева Србије, у наредној години реализује део тог плана. Сасвим сигурно је то пројекат изградње и реконструкције тротоара од центра Лајковца до школе у Селу Лајковцу.