Број инфицираних једноцифрен, преминула још једна особа

Према последњим подацима Завода за јавно здравље Ваљево од последица корона вируса преминула је једна особа из Лајковца, док је 11. јануара евидентирано осам нових случајева заражавања корона вирусом. То је шеснаеста жртва пандемије у нашој општини. Заједно са Осечином, Лајковац је на дну лествице у округу по броју преминулих од болести КОВИД-19.
Према подацима Дома здравља Лајковац, јуче је на подручју општине евидентирано 7 новопозитивних на корона вирус, 10. јануара само два новооболела, 9. јануара пет случајева заражавања, а 8. јануара девет. Током јануара од КОВИД-91 оболело је 48 особа по подацима Дома здравља. Евидентно је да број оболелих од корона вируса има очигледан тренд смањења, као и у целом округу.
Од почетка епидемије, у Колубарском округу преминуло је 235 особа, од тога у Ваљеву 142, у Мионици 25, у Љигу 19, у Убу 17, у Осечини и Лајковцу по 16 лица .
Према јучерашњим званичним подацима Завода за јавно здравље Ваљево у Колубарском округу новооболелих је 46. У Ваљеву је 26 новозаражених особа, у Лајковцу осам, у Убу и Осечини по четири, у Љигу три и у Мионици један.
У Општој болници Ваљево хоспитализована су 103 пацијента са подручја округа, са клиничком сликом КОВИД-19 инфекције.