Фантастична игра и убедљива победа одбојкашица у дербију!

Фантастична игра и убедљива победа одбојкашица у дербију!

Фантастичном игром од почетка до краја утакмице вечерас је у Спортској хали Лајковац, у дербију 17. кола Суперлиге Србије, Железничар савладао Уб са убедљивих 3:0 (26:24, 25:19, 25:16). Тим Бранка Ковачевића добио је овај меч доста лакше него што се очекивало, за 80 минута игре.

Лајковачке одбојкашице су на старту сваког сета правиле велику предност, коју би Убљанке сустизале од средине сета, али у сваком наредном освајале су све мање поена, да би у трећем стале на 16. После изгубљеног првог сета пао je ниво игре одбојкашица Уба, правиле су доста грешака (30 у односу на 20 Жељиних), али то не умањује изванредну игру Железничара, у којој је диригент била Ана Антонијевић, а коју су карактерисала разноврсна и сјајна решења у нападу.

Уз Антонијевићку, сјајне су биле Батинић и Миросављевић, затим Милојевић, Ивановић, Кутлешић и Вујевић. Посебно треба истаћи младу Вању Ивановић, која је провела скоро целу утакмицу на паркету јер Узелац није довољно опорављена. Осамнаестогодишња Ивановић је у потпуности искористила поверење Бранка Ковачевића, играла са доста самопоуздања, што ће за тим доста значити у плеј-офу.

Најефикаснија у нашем тиму била је Барбара Батинић са 19 поена, Миросављевић је освојила 13, Кутлешић 9, Ивановић 8, Милојевић 4 и Антонијевић 1. Највише поена у екипи Уба освојиле су: Вучићевић 9, Кецман 8, Глигорић 7 и Ранковић 6.

Резултати осталих утакмица 17. кола: Црвена звезда – Клек 3:0, Инђија – Јединство 0:3,  Партизан – Спартак 3:0 и ТЕНТ – Срем 3:1.

Табела: Јединство 46 (15-2), Железничар 44 (15-2), Црвена звезда 40 (13-4), Уб 32 (12-5), ТЕНТ 31 (10-7), Партизан 18, Инђија 15, Срем 13, Спартак 12 и Клек 4.

У последњем колу лигашког дела првенства Железничар гостује у Суботици, а дерби се игра у Старој Пазови, где Јединство дочекује Црвену звезду. С обзиром да очекујемо да ће Жеља освојити сва три бода против Спартака, резултат утакмице у Пазови одлучиће да ли наш суперлигаш у плеј-офу стартује са прве или са друге позиције.