Фантастична луткарска представа за децу

Дечја публика у Лајковцу имала је јуче поподне прилику да погледа фантастичну луткарску представу „Морско-бродска заврзлама“, коју одликује богата сценографија, у продукцији Савеза драмских уметника Војводине и Позоришта младих – Нови Сад. Представа је приказана у раним вечерњим сатима на Градском тргу, али је тропски дан резултирао слабијом посетом, што у Лајковцу није случај, када су у питању дечји програми.Представа је настала по мотивима текста „Уплакана Катарина“ Зорана Ћосића. Представу краси брод који је део сценографије на коме се и дешава комплетна радња. У питању је једна љубавна прича која се завршава срећним крајем, јер чистач на броду добија руку капетанове кћерке само зато што је поштен, храбар и честит младић. Кроз представу деца уче о правим вредностима у животу тј. да није важно да бити богат, славан; важно је поштење, љубав, храброст.
У представи играју Саша Стојковић и Драган Којић, за драматизацију и режију задужен је Небојша Савић, сценограф је Владимир Илић, креатор лутака Марија Малбаша, а избор музике припада Ненаду Савићу.
Представа је у потпуности анимирала лајковачку најмлађу публику и пружила им сјајан доживљај. Права је штета што није било више публике, што би се сигурно догодило, да је време било иоле пријатније.
Вечерашња луткарска представа „Морско-бродска заврзлама“ је увертира у данашњи изузетно богат и садржајан Дечји дан у организацији Културног центра, а у оквиру манифестације „Дани Лајковца.“