ФК „Стрмово 1968“ одустао од такмичења у Колубарско-мачванској зони

ФК „Стрмово 1968“, најуспешнији представник општине Лајковац у јесењем делу Колубарско-мачванске зоне, одустао је од даљег такмичења. Полусезону је завршио у на другом месту, иза јесењег првака Врело спорта, са само два бода мање. Сви досадашњи резултати клуба у првом делу првенства се бришу, као и бодови клубовима који су их стекли у међусобним дуелима са Стрмовом.

Високи домети и амбиције подразумевају и адекватне финансије, због чега је, судећи по саопштењу управе „Стрмова 1968“, дошло до проблема у функционисању клуба у овом рангу такмичења. Односо „Због неизмирених дуговања и немогућности да у наредном периоду обезбедимо стабилно финансирање клуба, исти је напустила већина играча.“

Преносимо саопштење ФК „Стрмово 1968“, у целости:

„Због недовољних финансијских средстава за даље такмичење, скупштина клуба је била принуђена да донесе одлуку о иступању ФК Стрмово из такмичења у Зонској лиги “Колубарско – Мачванска”.

Подсећања ради, ФК Стрмово је мали сеоски клуб који је захваљујући једном добром човеку, правом добротвору и великом ентузијасти, Обрену Радовановићу, добило спортску инфраструктуру на којој би могли да позавиде многи клубови из виших рангова. Захваљујући њему, наш клуб се уписао у историју као један од најуспешнијих фудбалских колектива у окружењу и тако на прави начин промовисао своје место, општину и округ.

Након изненадне смрти Обрена Радовановића, клуб је из сезоне у сезону настојао да реализује све за шта су се борили, залагали, да Обрен живи кроз ФК Стрмово. Нажалост, многи којима је Обрен несебично помогао, почев од играча који су играли у клубу, спортских радника, Фудбалског савеза, општине Лајковац, мештана и други људи у његовом окружењу, нису у довољној мери препознали значај његовог дела и нису стали иза клуба када је постало најтеже.

Због неизмирених дуговања и немогућности да у наредном периоду обезбедимо стабилно финансирање клуба, исти је напустила већина играча. Из истих разлога у зимском прелазном року нисмо успели да ангажујемо адекватне замене, како бисмо наставили да се достојанствено такмичимо као до сада. Сходно томе органи клуба, свесни ситуације, били су принуђени да донесу одлуку о иступању клуба из даљег такмичења. Клуб наставља да постоји и даље, а изузетно искуство и услови које данас имамо свакако су добра основа за наставак функционисања клуба.

Овим путем се захваљујемо свима који су на било који начин помагали клубу у претходном периоду.

ФК СТРМОВО 1968

Спортски поздрав и срећно“