Говор Андрије Живковића након избора за председника општине

Обраћајући се одборницима и грађанима општине Лајковац након избора за председника, Андрија Живковић је истакао да ће руководство наставити са вредним радом као у претходне четири године. Нове развојне шансе Лајковца види у предностима које дају аутопут „Милош Велики“ и будуће брзе траке од Лајковца до Ваљева, као и изградња и опремање Индустријске зоне 2 у близини аутопута. Акценат ће бити и на трајном решавању водоснабдевања, изградњи путева, инфраструктурном опремању села и подстицајима за развој пољопривреде.
Излагање Андрије Живковића, коме је ово други узастопни мандат председника општине, преносимо у целости:
-Поштовани грађани општине Лајковац, поштовани одборници и сарадници, велико ми је задовољство и посебна част, да вас са овог истог места и у истој улози, након четири године поново поздравим и пре свега се захвалим свима на указаном поверењу.
У претходном мандату радили смо вредно, оставили траг у времену и почели да стварамо другачије лице наше општине. Данас, с поносом могу кажем да се наш рад види и да су грађани то препознали. Не само да су у претходном мандату испуњена обећања дата грађанима, већ је у појединим сегментима стицајем околности урађено и више од обећаног. Баш као што Влада Србије и председник Републике Александар Вучић постижу одличне резултате на свим пољима, тако и ми овде, на нивоу наше локалне самоуправе померамо границе могућег и свакодневно унапређујемо квалитет живота наших грађана.
Још један мандат обезбедиће континуитет у раду. Наставићемо даље, још јачим темпом и са новим еланом, без застоја и опуштања.
Наш циљ је убрзани развој, а имамо све предиспозиције и то морамо искористити. Са ауто-путем “Милош Велики” и са изградњом брзе саобраћајнице од Лајковца до Иверка, Лајковац има огромну нову развојну шансу, којом би могао да понови своју историју брзог напретка и развоја. Ми се искрено надамо да ће Лајковац поново ући у златно доба развоја, попут оног с почетка 20. века, које се отворило проласком првог воза. Лајковац је од свог настанка 1908. увек био раскрсница важних путева и саобраћајница, од пруге уског колосека и времена када је био међу највећим железничким чвориштима у Србији. Данас смо учесници и сведоци историје која се понавља. Ово је нова развојна шанса боље будућности за нашу општину. Ово је велики подстрек и приватном сектору и привреди, великом туристичком потенцијалу Лајковца и читавог Колубарског округа. Брзе саобраћајнице су од огромног значаја за привредни и укупни живот савременог доба и ми се радујемо новој развојној шанси, коју су нам пружиле. Отварају се велике шансе за долазак будућих инвеститора, чиме ће бити отворена нова радна места и спречен одлив становништва. Свакако, наша предност је близина Београда и постојећа пруга која је и симбол Лајковца, као и постојећи индустријски железнички колосек, тако да су то све наше предности, уз будућу обилазницу око Лајковца и изградњу и опремање Индустријске зоне 2, која мора представљати својеврсну капију привреде западне Србије и шансе за које сам уверен да ћемо их максимално искористити.
Наставићемо да се боримо да напредак стигне до сваке куће у нашој општини, да грађани виде промене и бољитак на сваком кораку. Поред изградње обилазнице и Индустријске зоне 2 у Непричави, акценат ће у стратешким циљевима самим тим бити на новим радним местима и запошљавању, али свакако и трајном решавању питања водоснабдевања, наставићемо да улажемо у путну привреду, инфраструктурно опремање села у циљу интензивирања развоја пољопривреде и останка младих на селу. Општина Лајковац ће наставити да реализује све оне позитивне ствари по којима је позната и препознатљива у окружењу.
Као и до сада, бићу председник свих грађана, настојаћу да се сви проблеми решавају брзо, плански и системски и да општина Лајковац буде оптимално место за живот и рад, развој и напредак. Мотивисан огромном и искреном жељом за напредак наше општине, са тимом својих брижљиво одабраних, способних и одговорних сарадника, окупљених око одличне идеје, уверен сам да ће нам време пред нама донети обиље позитивних промена и да ће то осетити сваки наш грађанин.
Савладали смо све лекције и поуздано знамо шта нам ваља чинити. Наш циљ су конкретни резултати и ја обећавам да ће их бити. Желим да памтите време у којем смо мој тим и ја урадили најбољи посао за нашу општину и за бољи живот свих нас. При том, желим грађанима наше општине да се захвалим на великој подршци и на енергији коју нам дају. Сви грађани општине Лајковац треба своју будућност да виде овде. И не само то, општина Лајковац треба да буде пожељна дестинација за живот и инвестиције и других у окружењу и то је циљ. Настојаћу да ваше поверење оправдам најбољим могућим резултатима и да свака наредна година бити боља од претходне. Мој тим и ја ћемо заједно вредно радити да испунимо то обећање.
Посебну захвалност за помоћ у реализацији досадашњих резултата, у нади да ће се тако бити и убудуће, изражавам сарадњи са суседним општинама, првенствено општини Уб и председнику Дарку Глишићу, потом подршци Владе Републике Србије, ресорним министарствима и Путевима Србије, Канцеларији за јавна улагања, свима који су нам помогли и омогућили да у претходном периоду реализујемо бројне важне инвестиције и, наравно, председнику Србије Александру Вучићу, чија идеја и визија чини окосницу свега што радимо.
Циљ нам је био да свакога дана урадимо нешто ново за бољи живот људи који овде живе, раде и стварају, да урадимо нешто за нашу децу и за наше родитеље, за све нас. Водићу, као и до сада, бригу о обичном човеку, пољопривреднику, пензионеру, здравственом и просветном раднику, најмлађима и свим грађанима. Настојаћу да Лајковац буде општина младих, истовремено достојно уважених старијих суграђана, општина напредних људи, задовољних и радосних грађана.
Мој тим и ја то можемо и хоћемо, а то смо и показали. Идемо сви заједно у нове радне победе, за лепши и за све перспективнији Лајковац!