Хуманитарни базар за Лану у Боговађи поводом Дана школе

Основци у Боговађи обележили су Дан школе пригодном приредбом, доделом награда најбољима и хуманитарним базаром у циљу прикупљања средстава за помоћ у лечењу ученици Лани Недељковић из Лајковца. На хуманитарном базару за Лану прикупљено је преко сто хиљада динара.

“Останите такви, свет је лепше место са вама!”- рекла је овим поводом директорка школе Биљана Жујовић.

У реализацији свечане приредбе поводом Дана школе у Издвојеном одељењу лајковачке Основне школе “Миле Дубљевић” у Боговађи учествовали су заједно ученици издвојених одељења Боговађа и Врачевић. Свечаности су присуствовали бројни гости, родитељи, бивши ученици, бивши радници, мештани, припадници Војске Србије и пријатељи школе.Посебна пажња посвећена је организацији хуманитарног базара за Лану. Евидентно је да су се реализатори базара својски потрудили.

Дан школе је обележен културно-уметничким програмом у организацији учитељица Гордане Пејчић и Марије Јовановић и наставница српског језика Сање Тодоровић, односно музичке културе Данијеле Шалипур. Сви ученици ИО Боговађа су узели учешће у програму.

Награђени су и похваљени они са изузетним постигнућима на такмичењима од атлетике, преко српског језика и смотри рецитатора до биологије и историје где су забележена три пласмана на републичка такмичења. Занимљив је податак да се од пет ученика осмог разреда два ученика, Наталија Костић и Виктор Савић, пласирало на републичко такмичење из биологије, што је вероватно јединствен случај да 40% ученика једног одељења има пласман на републичко такмичење.

Посебно треба истаћи постигнућа Наталије Костић, вероватно једног од најбољих ученика у 182 године дугој историји школе боговађске.

Поред поменутих ученика награђени су и Немања Петровић, Анастасија Стојановић, Тијана Павловић и Лена Танасковић за успехе на окружном такмичењу.

Школа у Боговађи је особена по много чему. За подвиге њених ученика и наставника чуло се надалеко, а нису изостале ни награде и признања. И увек изнова приређују нова пријатна изненађена, дајући пример другима.