ЈОШ ШЕСТ СТАНОВНИКА ЗАРАЖЕНО ВИРУСОМ COVID-19

Општински штаб за ванредне ситуације обавештава јавност да је на територији општине Лајковац потврђено још шест нових случајева позитивних на вирус COVID-19. Оболеле су четири особе мушког пола и две женског. Према информацијама добијеним од надлежних установа предузете су све неопходне мере како за оболеле тако и за све особе са којима су били у контакту и чланове уже породице.
Од почетка пандемије а закључно са данашњим даном на територији општине Лајковац укупно је тестирано 72 особе у лајковачком Дому здравља, док је код 23 потврђено присуство вируса COVID-19.
Укупан број излечених особа на територији општине Лајковац до сада је 5. Они се налазе у кућној изолацији и даље под контролом надлежних установа.
Штаб за ванредне ситуације општине Лајковац још једном апелује суграђанима да без преке потребе не излазе из својих домова и да се придржавају свих мера које је донела Влада Републике Србије. Такође молимо суграђане ако примете симптоме вируса COVID-19 да се без одлагања јаве на број телефона Општинског Кол центра 014/3431-120 или на број телефона Дома здравља Лајковац 014/3431-124.