Лајковчани уживали у Улици отвореног срца

Изузетно леп програм припремили су данас Лајковчани за „Улицу отвореног срца“, манифестацију која полако постаје традиционална у колубарској вароши. Најмлађи, али и њихови родитељи, баке и деке уживали су у новогодишњој представи, дружењу са Деда Мразом, мађионичарем, кловновима и јунацима цртаћа, плесним тачкама, скечевима и музици. Сви који су купили декоративне предмете и колаче деце из Предшколске установе „Лептирић“ и ОШ „Миле Дубљевић“, као и запослених из Градске библиотеке донирали су средства Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака.
Новогодишњи базар почео је у 10 часова, а „Улицу отвореног срца“ тачно у подне отворила је Снежана Шкорић, директорка Културног центра „Хаџи Рувим“. Програм је сјајно водила Јелена Цвијетић, глумица „Пулс театра“ из Лазаревца, а отворили су га хор издвојеног одељења Музичке школе „Живорад Грбић“ из Ваљева и мале балерине Балетског студија „Идеа“. Малишани су уживали у београдској представи „Уображени витез у новогодишњој ноћи“, а затим подржали веселе кореографије полазника Плесног клуба РМП из вртића „Лептирић“ и програме ученика ОШ „Миле Дубљевић“ и Драмског студија „Маштоманија“. Финале програма за најмлађе била је мађионичарска представа у којој су малишани активно учествовали.
Док је Деда Мраз у новогодишњој кућици делио бесплатне пакетиће са слаткишима, на Градском тргу сви су се радо дружили и сликали са кловновима Пајом и Дулом, аниматорима на штулама, као и омиљеним ликовима из цртаних филмова – Машом, Медом, Олафом и Елзом. На крају манифестације за нешто старије свирали су и певали Енес и Мирјана и Мачвански хор.
Покровитељ „Улице отвореног срца“ била је Општина Лајковац, а организатор Културни центар „Хаџи Рувим“. Учествовали су и Туристичка организација, Градска библиотека, ОШ „Миле Дубљевић“, ПУ „Лептирић“, Планинарско-смучарско друштво „Ћира“, сликари, пчелари и појединци који су изложили ручно рађене празничне украсе.

29