Ликовно-поетска колонија и изложба о зворничком Страдиварију

Културни центар “Хаџи Рувим” у суботу је поредј Колубаре организовао дневну Ликовно – песничку колонију. Учесници колоније за стварање и говорење стихова изабрали су десну обалу реке, како би имали поглед ка Јолића воденици.

Учешће у програму овога пута узели  су лајковачки сликари и сликарке Божа Борковић, Биљана Гавриловић и  фотограф и песник Драган Радовановић, вајари  Бранко Матић из Црљена и Милисав Стојановић из Лесковца колубарског. Стихове је поред Радовановића говорила и Љиљана Влаховић. Своје кукичане радове изложила је професорка књижевности и директорка библиотеке из Лазаревца Јасмина Ивановић.

У оквиру уметничке колоније на Колубари приређена је и изложба “Зворнички Страдивари”. Аутор изложбе је Негосава Стјепановић, директорка зворничке Народне библиотеке, која је укусно дизајнираним паноима  приказала сегменте  из живота и дела  врсног градитеља виолине Николе Васића, за кога стручњаци тврде да му је инструмент по неким особинама надмашио и Страдиварија. Панои су по завршетку колоније премештени у галерију Културног центра “Хаџи Рувим”.