Марина Вујовић и Маја Савић појачања Железничара

Женски одбојкашки клуб Железничар из Лајковца већ формира тим за нову сезону. Председник клуба Живорад Лазаревић обелоданио је прошле недеље да ће Мирјану Мусулин на месту шефа Стручног штаба заменити искусни и трофејни тренер Бранко Ковачевић. Ове недеље стиже вест да су ангажоване две познате одбојкашице: Марина Вујовић и Маја Савић, које су претходну сезону одиграле за букурештански Динамо.

Марина Вујовић (36) је бивша репрезентативка Србије, пореклом Лајковчанка, једна од најдуже активних српских одбојкашица. Професионалну каријеру је започела још 2001. у Црвеној звезди, затим је играла за Волеро из Цириха и грчки Ираклис, а онда за неколико румунских клубова. Игра на месту либера, висока је 171 центиметар. Могуће је да ће Вујовићка печат на богату каријеру ставити управо у свом Лајковцу.

Ваљевка Маја Савић (27) враћа се у Жељу после годину дана паузе. Једна је од најзаслужнијих за историјски успех лајковачке одбојке: освајање дупле круне, односно шампионске титуле и Купа Србије у сезони 2018/19. Сјајне игре у Железничару допринеле су повратку у репрезентацију Србије, за коју је прошле године наступала у Лиги нација. Маја Савић је висока 189 цм и игра на позицији средњег блокера. Каријеру је започела у ваљевској Србијанки, за Визуру је играла седам година, затим три године у Пољској, а последње две у лајковачком Железничару и Динаму из Букурешта. Са кадетском и јуниорском репрезентацијом Србије има златне, сребрне и бронзане медаље са светски и европских првенстава.

Прва појачања сведоче да управа Железничара, предвођена председником Живорадом Лазаревићем, и даље има има високе циљеве у домаћем првенству и купу, а можда и на међународној одбојкашкој сцени. То је уједно и реакција управе клуба на играчку и резултатску кризу лајковачког суперлигаша у последњој сезони, која није одиграна до краја. Иначе, Железничар је у сезони 2018/19. освојио првенство и национални куп, а 2017/18. Куп Србије, тако да је један од најуспешнијих српских клубова последњих година.